Ce spune Biserica prin sfintii ei si prin preoti despre legaturile trupesti dintre barbat si femeie? Raspunde parintele Tanasache Costea de la Biserica Sfanta Ecaterina din Bucuresti.
de DANIELA SONTICA MORALITATE "Si va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si vor fi amandoi un singur trup", iar "Ce a unit Dumnezeu omul sa nu desparta" Un cantec popular, definind in putine cuvinte ce inseamna a iubi, glasuieste asa: "Pe la poarta cui mi-e drag/Treaba n-am, dar drum imi fac". Dar intre a iubi si a avea relatii sexuale cu cineva este o diferenta mare, cat de la pamant la cer. Mai bine spus, este diferenta dintre acordul oamenilor interesati de trairea clipei de placere si voia lui Dumnezeu in legatura cu aceasta.
Multi cred ca daca ne iubim, orice manifestare a acestei iubiri este binevenita. Desigur, daca avem in vedere doar viata pamanteasca, fara perspectiva vesniciei, intr-adevar, nu mai conteaza cum traiesti si nici cu cine. Insa lui Dumnezeu nu-i place desfranarea. Stim aceasta citind Decalogul, in care se spune "Sa nu fii desfranat". Iar crestinismul, care este o religie a iubirii, ne indeamna la iubire curata, binecuvantata de Dumnezeu prin casatorie.
CU BINECUVANTARE. "Unul dintre pacatele cel mai des intalnite in zilele noastre este cel al desfranarii. Noi, oamenii, fata de toate vietatile pamantului, avem o menire speciala, de a trai in viata conjugala, cu binecuvantare de la Dumnezeu.
Ceea ce este in afara binecuvantarii lui Dumnezeu este pacat. Se numeste desfranare atunci cand nici unul dintre cei doi nu este casatorit si preadesfranare, atunci cand cel putin unul este casatorit", spune parintele Tanasache Costea, spiritualul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti si parohul Bisericii Sfanta Ecaterina.
SA NU TRAIM INTAMPLATOR. "Bine ar fi, asa cum spune Sfanta Scriptura, ca barbatul sa stie de o singura f