Dupa 15 ani de libertate creatoare, ce inseamna pentru actorul roman integrarea europeana? - Inainte, noi am fost crescuti de marii actori. De la cei mai multi am invatat sa fim cat de cat Dupa 15 ani de libertate creatoare, ce inseamna pentru actorul roman integrarea europeana?
- Inainte, noi am fost crescuti de marii actori. De la cei mai multi am invatat sa fim cat de cat camarazi, daca chiar nu se poate lega intotdeauna o prietenie. Actorii mai in varsta se cuvine sa puna umarul la formarea generatiilor ce vin din urma, si nu sa priveasca cu suspiciune sau, stiu eu, cu invidie la cei mici. Asa, cu siguranta, vom fi mereu mai multi pe baricada impotriva kitschului si subculturii.
- Astazi, absolventii de la Teatru se vad realizati numai daca "prind" un rol in Capitala. Fie si o aparitie de cinci minute, neaparat intr-un teatru bucurestean: "conteaza in CV".
- Noi am inceput sa ne facem meseria in provincie. Personal, ma intorc intotdeauna cu placere in oricare oras din tara, ceea ce ar trebui sa-i convingem si pe actorii tineri. Ei sa-si inceapa, totusi, o cariera teatrala in provincie, cu roluri cat mai multe si, de ce nu, cu experienta pe care le-o ofera, din plin, provincia. Jucand ei astfel cat mai mult. Daca mi-aduc eu bine aminte, aveam cinci premiere pe stagiune, cand jucam in provincie, si nu una singura, in Capitala, eventual in colaborare cu alt teatru bucurestean.
- V-a adus, in plus, Magicianul mai multa recunoastere decat teatrul?
- Am facut si eu emisiuni tv. Un actor este obligat, prin chiar natura meseriei lui, sa abordeze tot ce tine de aceasta profesiune. Fara sa insemne prin asta ca renunta la teatru. In fond, si ceea ce facem in emisiunile televizate, pe sticla, este o prelungire a unui act teatral.
- Dar, fara doar si poate, inseamna (si) mai multi bani in buzunar?!
- Ceea ce am castigat eu rea