Tarta cu dovlecei si branza telemea.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 foaie de aluat fraged, 250 g branza telemea, 3 dovlecei, 2 cepe, 1 legatura menta proaspata, 30 g unt, 3 oua, 2 linguri smantana groasa, 3 linguri ulei de masline, 20 g unt (pentru forma), sare, piper.
Mod de preparare:
Spalati dovleceii si zvantati-i in servetul de bucatarie. Indepartati extremitatile, taiati-i mai intai in 4 (pe lung) si pe urma fiecare sfert in bucati de 3 cm lungime. Curatati ceapa si tocati-o marunt.
Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti putin ceapa, la foc mic, dupa care adaugati dovleceii, sare si piper, lasati-i sa se rumeneasca pe toate partile, amestecand intruna si puneti-i deoparte.
Spalati menta si taiati-o cu foarfeca, pastrand si cateva frunzulite intregi. Spargeti ouale intr-un castron, bateti-le impreuna cu smantana si, la sfarsit, incorporati branza telemea faramitata si menta taiata.
Incingeti cuptorul la 180gr. si imbracati cu foaia de aluat o forma de tarta unsa cu unt. Asezati peste aluat bastonasele de dovlecel, turnati deasupra ouale batute cu branza si menta si dati tarta 35-40 de minute la cuptor, sa se rumeneasca frumos. Cand este gata, scoateti-o pe un platou, ornati-o cu frunzele de menta intregi (puse deoparte) si serviti-o fierbinte sau calduta.
Quiche Lorraine
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 foaie de aluat fraged, 200 g bacon, 100 ml lapte, 200 ml smantana subtire (sau frisca nebatuta), 4 oua, 1 varf de cutit nucsoara rasa, sare, piper.
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180gr.. Imbracati cu aluatul intins o forma de tarta tapetata cu hartie pentru copt, intepati-l cu o furculita (doar pe fundul tavii) si dati-l 10 minute la cuptor. (Cand il scoateti, lasati focul sa arda.)
Prajiti baconul taiat fasii intr-o tigaie de teflon (fara grasime) si presarati apoi fa