Reprezentantii Asociatiei Transportatorilor Rutieri din Constructii (ATR) sustin ca marsul de vinerea trecuta la care o suta de camioane au impanzit strazile Bucurestiului a avut ca scop principal sensibilizarea responsabililor de la nivelul Ministerului Transporturilor in directia dialogului cu ATR. "Din cauza ca acest lucru nu s-a intamplat, cerem o intalnire cu ministrul Gheorghe Dobre, in vederea analizarii problemelor care afecteaza desfasurarea transportului rutier", solicita reprezentantii asociatiei.
De partea cealalta, ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, considera ca actiunea de protest a transportatorilor a fost nejustificata si ilegala. "Ambele proteste sunt nejustificate si ilegale, atat cel de pe 13 mai, cat si cel organizat vineri, deoarece toate firmele de transport care doresc sa utilizeze ruta Bucuresti-Brasov o pot face prin intermediul unei autorizatii gratuite remise de CNANDR", a declarat Gheorghe Dobre. Ministrul a spus ca au primit autorizatie pentru circulatie aproximativ 28 de firme, pentru 133 de vehicule, care au depus o cerere la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, fiind in curs de autorizare alte 30 de companii. "Ministerul este dispus la dialog, dar pana acum nu a venit nici un reprezentant al transportatorilor sa discute cu noi", a precizat ministrul Dobre. Gheorghe Dobre a declarat ca are dubii fata de modul in care a fost autorizat vineri protestul, deoarece transportatorii nu aveau autorizatie de protest in zona aeroporturilor Otopeni si Baneasa, ingreunand astfel circulatia in perimetrul Aeroportului International Henri Coanda, unde se desfasoara si lucrari de reabilitare.
Reprezentantii Asociatiei Transportatorilor Rutieri din Constructii (ATR) sustin ca marsul de vinerea trecuta la care o suta de camioane au impanzit strazile Bucurestiului a avut ca scop principal sensibilizarea responsabililo