de VANDA GEORGIA IONITOIU MASA COPIILOR Cei mici sunt foarte mofturosi la mancare si au nevoie sa fie stimulati prin combinatii cat mai variate Pe vremea cand nu ajungeam nici macar la intrerupatorul electric, petrecerile la care aveam voie sa ma duc erau direct proportionale cu inaltimea mea. Parca aud si acum vocea mamei: "Care Andrei? Pai, nu si-a mai serbat ziua si acum o saptamana?". Era inutil sa-i spun ca acela fusese Claudiu si ca saptamana viitoare urma Monica! Raspunsul era invariabil negativ.
Intre timp, lucrurile s-au mai schimbat, copiii au invatat sa-si "fenteze" parintii, iar parintii au invatat sa se lase pacaliti de dragul pretioaselor odrasle. Asa se face ca, pe fondul acestor dulci confruntari adult-copil, petrecerile aniversare au devenit momente nelipsite din viata oricarui scolar sau prescolar care se respecta. Si cum oare, la aceasta varsta critica, sa poti lupta cu baloanele vesel colorate, jocurile amuzante in compania prietenilor sau celebra bataie cu mancare, punctul culminant al petrecerilor.
PRIMUL PAS. Curajosii parinti care se inhama la organizarea unei petreceri pentru puiutul lor trebuie sa stie ca angajamentul luat nu e deloc unul usor. Totul incepe cu gasirea unui mediu potrivit evenimentului. Exista locuri speciale care pot fi inchiriate pentru cateva ore, ce pun la dispozitie inclusiv mancare si bautura, care insa depasesc uneori chiar si posibilitatile unor buzunare ceva mai generoase. Alternativa cea mai simpla este amenajarea si decorarea propriului spatiu, care, de altfel, este si mai indicata, pentru ca, fiind pe un teritoriu cunoscut, copilul se simte mai in largul sau. Decorati camera cu baloane, confeti, panglici cat mai colorate si desene amuzante. Culorile tari atrag atentia copiilor si le dau senzatia unui spatiu primitor.
DESIGN ALIMENTAR. Daca problema spatiului este rezolvata, aveti timp