Comentand implicatiile rezultatului referendumului constitutional din Franta, presedintele Romaniei, Traian Basescu, nu a uitat sa se lege si de "dusmanii" interni ai integrarii Romaniei in UE, avertizand ca societatea civila ar putea periclita finalizarea procesului de aderare. "Cand organele statului vor incerca sa se atinga de marea coruptie si impotriva lor se vor ridica partide, mass-media, comunitatea de afaceri, zadarnicind si intimidand actiunile legale ale institutiilor statului, cu certitudine integrarea in UE va ramane doar un deziderat si nu o realitate", a afirmat Traian Basescu, prin vocea consilierului prezidential Adriana Saftoiu.
Declaratia sefului statului survine, intamplator sau nu, la numai doua zile de la scandalul Patriciu, in urma caruia mai multe ONG-uri, partide, ziare si organizatii patronale au protestat in legatura cu presupusele abuzuri procedurale comise de Parchet in retinerea oficialului liberal.
Presedintele si-a exprimat convingerea ca Executivul nu poate atinge de unul singur obiectivele integrarii in UE. In opinia sa, in cazul in care in urma scumpirii energiei electrice in conformitate cu angajamentele asumate, cetatenii romani vor iesi in strada si vor spune "Nu", integrarea europeana va fi un obiectiv pierdut, la fel si atunci cand se va spune "Nu" pentru scaderea subventiilor la minerit sau pentru restructurarea siderurgiei.
Tot ieri, Adriana Saftoiu a anuntat faptul ca doi consilieri britanici, dintre care unul pe probleme de combatere a coruptiei, si-au inceput deja activitatea la Palatul Cotroceni. Acestia sunt David Stewart Broucher, fost ambasador al Marii Britanii la Praga, care se ocupa de problemele de integrare europeana, si procurorul Rupert Vining, care are in competenta problemele legate de combaterea coruptiei.
Comentand implicatiile rezultatului referendumului constitutional din Franta, pr