Documentarul "Some Kind of Monster" a incheiat, duminica noaptea, prima serie a proiectiilor in aer liber de la Festivalul International de Film Transilvania. Un film prin care componentii de odinioara ai celei mai in voga trupe de rock din lume au incercat sa dreaga busuiocul si sa scoata bani seriosi dupa ani buni de inactivitate.
Filmul, proiectat la Expo Transilvania, se refera la sfortarile a doi dintre membri, Lars Ulrich - tobe si Kirk Hammet - chitara, de a-l convinge pe vocalistul si chitaristul James Hetfield sa se reintoarca in trupa. Necazul era ca James, un alcoolic notoriu, urma un curs de dezintoxicare, care ii permitea sa faca repetitii doar intre orele 12 si 14.
Mai mult, Hetfield, cu ifose de copil de gradinita si cu o infatisare ciudata, cu un tatuaj urias, dar cu ochelari de intelectual, se tot plangea ca vrea sa stea mai mult cu familia, ca nu are incredere in proiect. Majoritatea filmului prezinta certurile interminabile si plictisitoare intre cei trei; in schimb regizorii peliculei "masacreaza" melodiile dupa primele acorduri.
Intre timp, cu spectrul falimentului in ceafa, Ulrich isi vinde tablourile la licitatie, obtinand cateva milioane de dolari, spre marea satisfactie a nevestei sale, cu un cap mai inalta decat el. Marea problema a constituit-o cautarea unui nou basist, dupa pierderea, intr-un accident, a lui Cliff Burton, si plecarea, cu chitare cu tot, a lui Jason Newsted.
Dupa "angajarea" pe post, dupa audierea mai multor basisti, a lui Robert Trujillo (ex-Ozzy Osbourne, Suicidal Tendencies), documentarul ne dezvaluie adevaratul sau scop: dupa ce isi dau afara consultantul, cei patru se decid sa imparta banii din vanzari intre ei, nu inainte de a-i promite lui Trujillo un avans de un milion de dolari, plus cota din incasari.
@N_P