Dupa 15 ani in care partidele s-au lasat purtate sau au fost purtate de apele tranzitiei, a venit vremea restructurarii.
Examenele electorale de la sfarsitul anului trecut au schimbat conducerile celor mai importante partide: PSD-ul are un nou presedinte, PNL-ul la randul sau si-a schimbat seful, iar Partidul Democrat, condus in continuare de Traian Basescu, urmeaza si el sa-i fie impus noul presedinte.
Acelasi lucru se intamplase si cu Partidul Romania Mare, insa intemeietorul acestei formatiuni, care renuntase la sefia partidului, s-a reinscaunat invocand alegerile anticipate. Toate aceste schimbari au la baza nu neaparat anul electoral 2004, cat perspectiva alegerilor anticipate de anul acesta. An care a debutat cu declaratiile repetate ale presedintelui despre alegerile anticipate.
Pana la urma, se pare, dupa ce a fost batuta atat timp saua ca sa priceapa iapa, nu stim nici cine e iapa, cu atat mai putin cine e saua, ca pana la sfarsitul anului vom avea alegeri anticipate. Dar pana atunci vor exista nenumarate spectacole de doctrina si lumina.
Dupa ce Partidul Umanist si-a schimbat denumirea in Partidul Conservator, atacand cu aceasta ocazie doctrina crestin-democrata, iata ca si PNL, ba chiar si PD se vor "populari". Asta dupa ce si PPRM, nu-i asa?, s-a vrut si se vrea popular cu toata intoarcerea sa pe calcaie la vechea denumire PRM.
Ca sa nu-i mai punem la socoteala pe "popularii" lui Ciuhandu, taranistii de ieri, uitatii de soarta de azi. In afara de problema trecerii la crestin-democratie, liberalii si democratii, doctrina bat-o vina, mai au pe cap si problema fuziunii. Care fuziune are sanse in functie de lunile anului, dar mai ales de anotimp. Iarna n-a fost deloc propice ei. O voiau doar unii. Primavara, nici atat.
N-o mai voiau nici aia. Acum, vara, cand curentul popular a prins toata