La doua saptamani dupa ce, intr-o anonima, conducerea Muzeului National de Istorie a Transilvaniei a fost acuzata de unii dintre angajati pentru incompetenta in actul managerial, de partinire in favoarea unor angajati, de retinerea unor drepturi salariale, lipsa de comunicare si de atitudine dispretuitoare, seria "armaghedoanelor" a ajuns la episodul doi.
"Un alt grup de muzeografi de la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj" semneaza o epistola anonima referitoare la galceava dintre conducerea muzeului si anumiti angajati, nemultumiti de "guvernarea" actualei echipe manageriale, formata din directorul general Ioan Piso si din adjunctul sau, directorul Mihai Rotea.
"Suntem nevoiti, in continuare, sa ne pastram anonimatul, deoarece dreptul la replica al directorului general, dl. Ioan Piso, a reprezentat doar o amenintare cu justitia", remarca semnatarii celui de-al doilea "armaghedon". Ei critica din nou o serie de aspecte din cadrul MNIT, o parte fiind reluate din anonima precedenta.
Una dintre acuze se refera la faptul ca expozitiile permanente si cele temporare nu reflecta vreun semn de innoire, ele fiind aproape neschimbate din 1995."In vitrine sunt ingramadite piese si documente fara explicatii, fara reconstituiri, fara prezentare tematica, fara a capta interesul vizitatorului strain care nu gaseste nici o singura eticheta explicativa intr-o limba de circulatie internationala.
Tezaurul este un depozit frumos, dar fara nici o conceptie sau explicatie in limba romana sau o limba de circulatie internationala (…) In cei 8 ani de manageriat al domnilor Ioan Piso si Mihai Rotea, muzeul a incremenit in nepasare si diletantism", arata semnatarii scrisorii anonime.
Acestia reclama si faptul ca, in urma cu ceva vreme, la MNIT a avut loc un