Rafuiala de la inceputul saptamanii dintre presedintele Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) si sindicalistii bancii a culminat ieri cu acuzatii grave lansate de liderul de sindicat Ioana Onofrei, la adresa presedintelui Eugen Radulescu.
Aceasta il acuza pe seful institutiei ca ocupa in mod ilegal functia de presedinte al CEC. In replica, reprezentantii Casei sustin ca Radulescu a primit avizul favorabil al BNR pentru functia pe care o ocupa in prezent, dupa ce au fost verificate toate aspectele legate de legalitatea acestei numiri.
"Presedintele CEC nu este incompatibil"
Onofrei isi sustine acuzatia lansata la adresa lui Radulescu invocand Legea 83/1997, care, potrivit acesteia, i-ar interzice actualului presedinte sa fie in fruntea CEC deoarece "a facut parte din comisia de privatizare a Casei", spune Ioana Onofrei. De partea cealalta, Oana Bratu, purtatorul de cuvant al Casei, ne-a declarat ca presedintele Eugen Radulescu nu se afla in postura de incompatibilitate. "Punctul 2 al Legii 328 din iulie 2004 este mai mult decat relevant. Mai precis, la acea data a fost aprobata Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 19 din 7 aprilie 2004 care face referiri la unele masuri premergatoare lansarii procesului de privatizare, inclusiv constituirea comisiei de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. Membrii comisiei de privatizare si ai secretariatului tehnic nu vor putea detine, inainte de trecerea unei perioade de 3 ani de la incetarea functiei lor, functia de administrator ori membru in conducerea executiva a institutiei de credit care a fost privatizata, inclusiv la filialele sau sucursalele acesteia, precum si de membru in comisia de supraveghere speciala ori de administrator special potrivit Legii nr. 58/1998 privind activitatea bancara, cu modificarile si completarile ulterioare", a explicat, citand articolul