Aceasta functie a ramas vacanta din decembrie 2004, atunci cind Ionut Popescu a preluat portofoliul finantelor. In ultimele trei saptamini, pe agenda publica interna au existat subiecte importante: evaluarea activitatii ministrilor, criza inundatiilor, problemele din sistemul de sanatate, remanierea si restructurarea, alegerile anticipate. Surse liberale si democrate interpreteaza scurtcircuitul comunicational ca pe o urmare fireasca a viziunilor diferite ale celor doua partide, in special in privinta anticipatelor.
Democratii au imbratisat teoria lui Basescu, pe cind liberalii s-au strins in jurul lui Tariceanu pentru a-i salva guvernarea. (Alina Mihai)
Liberalii cred ca pierd din fuziune
La prima dezbatere interna din PNL, subiectul fuziunii cu PD a cazut. Marti seara, liderii politici ai liberalilor s-au intilnit cu Calin Popescu-Tariceanu si au intors pe toate fetele fu-ziunea. Potrivit unor surse liberale, din parerile exprimate liber, dar cu usile inchise, s-a desprins urmatoarea idee: daca se face fuziunea, PNL poate pierde locul privilegiat din Alianta, iar rolul PD va creste.
Mai mult, liberalii au constatat ca fuziunea va duce inevitabil la anticipate. Bineinteles ca un alt lucru mentionat in defavoarea fuziunii a fost prapastia doctrinara care-i desparte de democrati, in ideea ca acestia vor deveni populari.
Aceasta functie a ramas vacanta din decembrie 2004, atunci cind Ionut Popescu a preluat portofoliul finantelor. In ultimele trei saptamini, pe agenda publica interna au existat subiecte importante: evaluarea activitatii ministrilor, criza inundatiilor, problemele din sistemul de sanatate, remanierea si restructurarea, alegerile anticipate. Surse liberale si democrate interpreteaza scurtcircuitul comunicational ca pe o urmare fireasca a viziunilor diferite ale celor doua partide, in spe