Cum vreme de 12 ani acesti bani se dadeau "dupa ureche", nici administratia Boc nu a reusit la aproape un an de la instalare sa impuna CL adoptarea unor criterii clare de finantare a proiectelor.
Astfel ca ne aflam in situatia in care, numai pentru deplasarile unor ansambluri folclorice la diverse festivaluri, lucru de pe urma caruia clujenii au un beneficiu nul, s-au dat, din banii publici, nu mai putin de 480 de milioane de lei.
Alocarile de fonduri pe care le fac consilierii locali, in fiecare din sedintele de CL, ridica foarte multe semne de intrebare. La ultima sedinta s-a stabilit un adevarat record, 59 de miliarde de lei. Bineinteles ca au fost finantate si proiecte viabile, care aduc castiguri nete pentru municipiu.
Este vorba, de exemplu, despre centrele Prison Fellowship, care ajuta Primaria clujeana sa nu mai aiba chiar asa de multi cersetori pe strazile orasului sau gazduieSC copii si batranii fara familie. Este si cazul banilor acordati pentru Filarmonica. In schimb, s-au aprobat finantari pentru proiecte sau organizatii care nu si-au dovedit in nici un fel utilitatea.
Acum aproape 10 luni, primarul Emil Boc anunta ca s-a inceput controlarea activitatii diverselor fundatii si asociatii din municipiu. Demersul era menit sa dea o imagine reala despre activitatea acestor ONG-uri, pentru a se putea stabili care merita pe mai departe sa primeasca sustinere sub forma de spatii si bani. Rezultatele acestui control nu se cunosc nici acum.
In plus, desi s-a lansat ideea elaborarii si aprobarii unui regulament care sa nu mai permita consilierilor sa acorde banul public dupa bunul plac, ci dupa criterii de eficienta a programelor respective pentru comunitate, acesta a fost de doua ori amanat in CL si inca se asteapta redactarea formei sale finale. @N_P