In toiul unei nopti din noiembrie 1942, un grup de tinere este escortat de ofiteri SS catre "Vizuina Lupului", cartierul general al lui Hitler, din estul Prusiei. Printre fete, candidate la postul de secretara personala a Fuhrer-ului, se numara si Traudl Junge, o tanara in varsta de 22 de ani, cu chip proaspat de Munchen.
Chipul acesteia l-ati vazut de mai multe ori in ultimele luni si este cunoscut, in general, sub numele de Alexandra Maria Lara, fiica actorului roman Valentin Platareanu.
Adica, asa cum ati auzit deja, femeia desemnata a fi cea mai frumoasa din Germania, la concurenta cu nume mult mai cunoscute publicului larg.
Tinerele aspirante la functia de secretara personala a lui Hitler sunt aduse in sala de asteptare din fata biroului personal al dictatorului. Dupa o selectie pur subiectiva, acesta o alege pe Traudl.
Trei ani mai tarziu, povestea ne vara in buncarul construit sub Cancelaria Germaniei, zguduit de puternice focuri de artilerie. in scurta vreme, Berlinul este transformat in ruine, iar infrangerea Germaniei o problema de timp. Cativa soldati continua luptele de strada, sustinuti de trupele de militie Volkssturm (Furtuna Poporului) si de copii din randul Tinerilor Hitleristi.
Ca si cum nimic nu s-ar intampla, in buncarul lui Hitler, Eva Braun organizeaza pregatirile pentru sarbatorirea celei de-a 56-a aniversari a Fuhrer-ului...
Regia peliculei ii apartine necunoscutului Oliver Hirschbiegel, insa cel care poate fi considerat autorul filmului este scriitorul si producatorul Bernd Eichinger.
Cand a citit spalturile cartii "Der Untergang" ("Ultimele zile ale lui Hitler: in interiorul buncarului lui Hitler"), lucrarea lui Joachim Fest, s-a convins ca a gasit cheia dramatica a unui film pe care dorea sa-l faca aproape dintotdeauna.
Cartea lui Fess se concentreaza asupra ul