Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au luat, ieri dupa-amiaza, in discutie contestatia procurorilor fata de punerea in libertate a omului de afaceri Dinu Patriciu, acuzat de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, in dosarul Petromidia.
Dupa ce avocatii solicitasera amanarea cu cateva ore, pentru a avea timp sa studieze motivele acesteia, au invocat doua exceptii pentru a sustine mentinerea in libertate a clientului lor.
Prima se referea la faptul ca ordonanta de retinere a fost emisa de procurori, in noaptea de joi spre vineri, cu incalcarea normelor procedurale privind audierea obligatorie, in timp ce a doua facea referire la necompetenta materiala a procurorului anchetator, precum si necompetenta procurorului care a semnat actul de declarare a recursului, ceea ce ar duce, potrivit aparatorilor, la nulitatea absoluta in acest caz.
Pe de alta parte, reprezentantul Parchetului instantei supreme a mai spus ca, la un anumit moment in timpul anchetei, Dinu Patriciu ar fi refuzat sa mai faca declaratii si ca ordonanta de retinere a fost emisa dupa o audiere la care au participat toti aparatorii.
Ieri, la inchiderea editiei, instanta continua discutiile, urmand sa se pronunte la finalul acestora fata de recursul inaintat de procurori la decizia Tribunalului Bucuresti. Amintim ca, la data de 28 mai, dupa audieri-maraton care au durat aproape o zi, magistratii Tribunalului Bucuresti au respins propunerea procurorilor de arestare preventiva a omului de afaceri. Dinu Patriciu fusese retinut cu o noapte inainte in baza unei ordonante de 24 de ore, sub acuzatiile de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, in dosarul de privatizare a Rafinariei Petromidia.
La timpul respectiv, presedintele Rompetrol a declarat ca este victima unor jocuri politico-economice, in care este implicat fostul consilier prezidential Ioan Talpes. Rompetr