Incepand cu luna iunie, Asirom are un nou director general in persoana cetateanului austriac Boris Schneider, care a preluat, astfel, functia ocupata de Ion Gheorghe Bratulescu, transferat pe postul de director general adjunct.
Boris Schneider are o experienta de peste 23 de ani in domeniul economico-financiar si asigurari, iar din anul 1999 a lucrat in cadrul grupului Wiener Staedtische, unde a indeplinit diverse functii de conducere, printre care si pe cea de coordonator pentru Europa de Sud-Est. "Vrem ca Asirom sa fie un factor de stabilitate pentru industria autohtona a asigurarilor. In opinia mea, compania este numarul unu pe piata de profil pentru ca este mai aproape de populatia Romaniei. Ne propunem sa furnizam produse si servicii la nivel european, iar clientii vor decide daca vor incheia cu noi o polita de asigurare sau nu", a afirmat Schneider, citat de Mediafax. El a evitat sa dea detalii cu privire la modalitatile de punere in pactica a obiectivelor, afirmand ca "are un concept bine stabilit", care nu va fi insa dezvaluit. Numirea unui fost director din cadrul Wiener Staedtische la conducerea Asirom alimenteaza zvonurile aparute recent in piata conform carora acest lucru ar reprezenta un prim pas in preluarea companiei de prestigiosul grup austriac, care a mai incheiat un acord de preluare a Omniasig. Cu toate acestea, Ioan Niculae, presedintele InterAgro si actionar majoritar la Asirom, a negat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa tinute cu ocazia prezentarii noului director general, ca ar intentiona sa-si vanda participatia catre Wiener Staedtische in perioada imediat urmatoare.
"Am avut oferte de cumparare inca de la momentul privatizarii, anul 1998. Anul trecut, compania de consultanta KPMG a realizat un studiu de evaluare si au fost solicitate oferte neangajante pentru Asirom. Evaluarea si ofertele primite de la mai multe companii