Executivul ungar a aprobat vanzarea a 75 la suta minus o actiune, la compania care administreaza aeroportul din Budapesta, ce dispune de cel mai mare terminal international din tara, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Boglar Laszlo, citat de Mediafax, detaliile tranzactiei urmand sa fie precizate zilele acestea. Guvernul doreste ca vanzarea aeroportului sa aiba loc sub forma unei concesiuni derulate pe mai multe decenii, fie unui investitor strategic, fie unui consortiu, a declarat Laszlo. Activele si infrastructura aeroportului vor ramane permanent in proprietatea statului, iar licitatia va fi anuntata in curand. Cel mai mare operator britanic de aeroporturi, compania BAA, si Copenhagen Airports si-au anuntat deja intentia de a participa la licitatie, in timp ce firma germana Fraport a indicat ca ar putea fi interesata.
Compania Budapest Airport se asteapta pentru acest an la o crestere cu 18 procente a traficului de pasageri, de la circa 6,5 milioane de persoane, in 2004, si la o majorare cu 10 la suta a transportului de marfuri. Cea mai mare parte a cresterii traficului de pasageri va fi rezultatul dezvoltarii curselor aeriene cu discount.
Executivul ungar a aprobat vanzarea a 75 la suta minus o actiune, la compania care administreaza aeroportul din Budapesta, ce dispune de cel mai mare terminal international din tara, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Boglar Laszlo, citat de Mediafax, detaliile tranzactiei urmand sa fie precizate zilele acestea. Guvernul doreste ca vanzarea aeroportului sa aiba loc sub forma unei concesiuni derulate pe mai multe decenii, fie unui investitor strategic, fie unui consortiu, a declarat Laszlo. Activele si infrastructura aeroportului vor ramane permanent in proprietatea statului, iar licitatia va fi anuntata in curand. Cel mai mare operator britanic de aeroporturi, compania BAA, si Copenhagen Airp