Viata editarii de carte din Romania post- comunista s-a dezvoltat spectaculos. Care sunt astazi problemele cu care se confrunta un editor, care sunt modalitatile de colaborare cu institutiile de Viata editarii de carte din Romania post- comunista s-a dezvoltat spectaculos. Care sunt astazi problemele cu care se confrunta un editor, care sunt modalitatile de colaborare cu institutiile de stat sau private, cum merge piata de carte intr-o tara care va intra in curand in Uniunea Europeana - iata doar cateva dintre problemele pe care si le pune orice cititor. Sunt motivele pentru care ne-am adresat catorva directori de edituri care au avut amabilitatea sa raspunda la mai multe intrebari. Iata care au fost raspunsurile la intrebarea: "Aveti carti in format electronic?"
Editura Univers Enciclopedic
Pregatim o serie de astfel de carti. Primele care vor aparea sunt "Dictionarul explicativ al limbii romane", "Micul dictionar enciclopedic", "Dictionarul englez-roman" al Academiei.
Irina Popa, director
Editura Polirom
In acest moment, noi nu avem carti in format electronic, ceea ce se cheama e-books. Pentru anumite titluri epuizate se pot furniza fisiere, in cazul in care cineva chiar are nevoie de o anumita carte.
Silviu Lupescu,
director general
Grup editorial Rao
Intentionam, dar deocamdata nu avem carti in format electronic.
Ovidiu Enculescu,
director general
Editura Paralela 45
Toate cartile sunt in format electronic. O parte din textul unei carti poate sa fie citit deja astfel. Si urmeaza sa dezvoltam acest lucru.
Calin Vlasie,
director general
Editura Curtea Veche
Raspunsul la intrebare este nu. Publicarea in format electronic e altceva. Aparitia unei carti in format clasic necesita (din pacate?; din fericire?) o investitie (de cele mai multe