Omul de afaceri Omar Hayssam ramane in arest, dupa ce instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-a respins, ieri, contestatia referitoare la legalitatea arestarii sale pentru infractiuni la Legea privind terorismul, aceeasi masura fiind luata si fata de Mohammad Munaf, anchetat in continuare in Irak de procurorii romani si americani.
Magistratii si-au motivat decizia prin faptul ca pe numele celor doi au fost deja emise mandate de arestare pentru alte infractiuni, de natura economica.
De la Curtea de Apel, Omar Hayssam a fost dus la Tribunalul Bucuresti, unde judecatorii urmau sa decida in privinta solicitarii procurorilor instantei supreme de a prelungi mandatul de arestare preventiva a lui Omar Hayssam, in dosarul privind privatizarea societatii Foresta Nehoiu.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat, ieri, cu usile inchise, contestatia omului de afaceri Omar Hayssam privind legalitatea arestarii sale pentru infractiuni la Legea privind terorismul.
In sala de judecata, in afara avocatilor celor doi inculpati, s-au aflat si sotia si cumnata lui Omar, fata de care judecatorii au decis ca pot ramane, desi legea impune secretul sedintei in cazuri in care trebuie protejat interesul de stat.
Avocatii si Omar au afirmat, potrivit Mediafax, ca nu exista probe directe care sa-l incrimineze pe acuzat, insa procurorul a sustinut contrariul, cerand respingerea recursului declarat de aparare impotriva masurii de arestare preventiva.
Pe numele lui Omar Hayssam si al lui Mohammad Munaf, magistratii Curtii de Apel au emis, in noaptea de 26 spre 27 mai, dupa audierea lui Omar Hayssam si a reprezentantului Parchetului instantei supreme, mandate de arestare preventiva, pentru 30 de zile, sub acuzatiile de implicare in rapirea celor trei jurnalisti romani, la Bagdad. Mandatele de arestare au fost emise la 24 de ore dupa ce echipa de anch