Ce e iute pe limba e rau pentru stomac, spun batranii. Insa thailandezii nu vor fi de acord cu aceasta teorie si vor spune ca ce nu e picant nu are gust. de VERONICA GUZUN CURIOZITATE. Lectia de bucatarie Thai s-a incheiat cu o degustare Festivalul bucatariei Thai este in plina desfasurare. Intre 2 si 10 iunie curiosii au ocazia sa afle ce inseamna adevarata mancare thailandeza preparata chiar de chef-ul unui restaurant din Bankok, Som Pong. Specificul thailandez consta in preparate proaspete, foarte picante care, in acelasi timp, sunt bine echilibrate, usoare si aromate. De aceea se va retine mai curand savoarea bogata decat iuteala felului ales. "Som Pong a venit cu multe valize, dar dintre toate doar una era cu haine, restul erau pline cu ingrediente", ne-a spus Alina Costea, PR Manager la hotelul Crowne Plaza, localul care organizeaza acest festival.
SUCCES. Vedeta fiecarei seri este o salata. Ea se prepara printr-o "colaborare" dintre bucatareasa thailandeza Som si client. Astfel, curiosii au posibilitatea sa-si faca propria salata alegand doar ingredientele dorite. Pentru a intregi atmosfera, localul a fost amenajat cu umbrelute colorate, palarii specifice tarii si cu tablouri care au motive thailandeze. In nici una dintre seri nu veti intalni aceleasi feluri de mancare. Ideea s-a bucurat de mare succes, "pentru prima data am vazut oameni care luau dintr-un preparat, mancau apoi veneau sa mai ia o data si inca o data din acelasi preparat", a comentat Alina Costea. La bufet sunt prezentate mai multe feluri de baza, supe si deserturi, astfel incat curiosii sa aiba din ce alege.
LECTIE. In cadrul aceluiasi festival, Som Pong si Raymond Gomes, bucatarul-sef al hotelului, au tinut o lectie de bucatarie thailandeza si au preparat Gaeg Keow Waan Dai. Acesta este un sos pe baza de lapte de nuca de cocos amestecat cu bucati mici de carne dezosata de