Doru Opriscan a avut atat in politica, cat si in cariera profesionala o evolutie sinuoasa, dar - ca o remarca personala - s-a descurcat de fiecare data atat in hatisurile jocurilor de culise ale politicii, cat si in cele generate de detinerea diverselor functii publice.
Taranistul care a "tradat" tarziu
Deoarece cea mai vizibila functie pe care o ocupa este cea de consilier local, ne vom ocupa mai intai de cariera sa politica, incununata cu doua mandate de ales local.
Primul partid, si ne referim la perioada de dupa 1989, in care Doru Opriscan a activat este PNTCD, partid din care nu a plecat nici atunci cand Dorin Florea, la sfarsitul lui iulie 2001, si-a proclamat independenta. La acea data, Opriscan era presedintele PNTCD Targu Mures.
Opriscan nu a reusit sa stopeze certurile si scandalurile soldate cu plecarea unei parti a taranistilor pentru a forma o alta formatiune crestin-democrata, si anume ANCD, toate pe fondul pierderii alegerilor generale din 2000 in favoarea PDSR, devenit anul urmator PSD.
In plus, PNTCD nu mai era pe val, iar alegerile din 2004 bateau la usa, asa ca se impunea o reorientare.
Invitatia facuta de PNL a cazut astfel cum nu se putea mai bine, reciproc avantajoasa: Opriscan ar fi beneficiat de suportul unui partid in ascensiune, cu un puternic discurs anti-PSD, partid de care electoratul se acrise, iar liberalii targumureseni ar fi castigat vizibilitate si un consilier local (doi, de fapt, daca il punem la socoteala si pe Mihai Porutiu).
Demisia din PNTCD a venit oarecum firesc, daca acceptam regulile meschine, duplicitare dupa care se joaca politica.
Impreuna cu Doru Opriscan au "dezertat" si Laurentiu Nicula, Ileana Panturu, pe atunci consilier judetean, Luc