Guvernul lanseaza zvonuri, dar uita ca aceeasi companie a renuntat sa participe la privatizarea distributiilor de gaze, desi isi exprimase interesul printr-o oferta preliminara
Compania Wintershall ar putea participa la privatizarea Romgaz, firma germana interesandu-se deja de modul de derulare a acestui proces, au declarat surse guvernamentale, citate de agentia Mediafax.
Ca de obicei, reprezentantii statului prefera sa umfle cu pompa actiunile lor de privatizare, grabindu-se sa lanseze zvonuri sau chiar sa anunte victoriosi ca o mare companie se intereseaza de firma scoasa la vanzare. In 2004, Wintershall a renuntat sa mai participe la privatizarea Distrigaz Sud si Distrigaz Nord, desi initial si-a exprimat interesul prin prezentarea unei oferte preliminare.
"Reprezentantii companiei germane s-au interesat despre modul in care autoritatile romane intentioneaza sa deruleze procesul de privatizare a Romgaz, fara sa fi prezentat o oferta. Ramane ca statul sa decida cum, cand si cate procente va vinde din actiunile societatii", au spus sursele citate. Ministrul Economiei a declarat, la mijlocul lunii aprilie, ca Ministerul Economiei si Comertului (MEC) intentioneaza sa vanda in acest an 10 la suta din actiunile Romgaz, urmand sa aleaga intre varianta transferului catre investitori financiari sau listarea la Bursa de Valori Bucuresti.
Proiectul privind calendarul masurilor de aplicare a programului de guvernare prevede ca privatizarea Romgaz va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2008.
Nu exista, inca, nici macar un consultant
Deocamdata, ministerul asteapta, pana la 20 iunie, scrisori de interes din partea furnizorilor de servicii de consultanta financiara interesati sa participe la privatizarea societatii Romgaz, respectiv banci de investitii, firme de consultanta si profesionisti in restructurare si privatiz