Salariatii Casei de Economii si Consemnatiuni se pregatesc de greva generala. Pentru intimidari la adresa protestatarilor, BNS depune plangere penala impotriva conducerii bancii. Potrivit sindicalistilor, un functionar de la ghiseele bancii castiga 3,1 milioane lei lunar, in timp ce salariatii din centrala primesc "zeci de milioane de lei"
Intr-o scrisoare adresata "colegilor" din CEC, menita sa potoleasca conflictul dintre administratie si sindicat, presedintele institutiei, Eugen Radulescu, sustine ca in urma cu aproape doua luni, atunci cand a preluat conducerea CEC, pierderile se acumulau galopant - peste doua miliarde de lei zilnic.
Afirmatia presedintelui ramane deocamdata pierduta in necunoscut, pentru ca, in absenta acestuia, purtatorul de cuvant al CEC, Sanda Mihaiteanu, ne-a refuzat. "Nu sunt abilitata sa dau nici un fel de declaratii in acest sens", a sunat raspunsul sec al reprezentantului CEC. Revenind la scrisoarea "colegiala", presedintele Radulescu mai spune ca tot atunci cand a preluat functia de presedinte al institutiei, la inceputul lui aprilie 2004, "in banca nu existau produse suficient de atractive, procedurile erau depasite, iar birocratia era sapata adanc". Pentru ca ultimele zile ale negocierilor cu sindicatul CEC i-au ridicat lui Radulescu "semne de intrebare cu privire la seriozitatea intentiei liderilor de sindicat de a gasi un compromis acceptabil", s-a hotarat sa se adreseze direct personalului bancii amintindu-le ca "in cazul in care se ajunge la declansarea unei greve, pe perioada acesteia se suspenda si drepturile de salariu pentru participanti". Desi, dupa cum sustin sindicalistii, un functionar de la ghiseele CEC castiga 3,1 milioane lei lunar, Eugen Radulescu considera cererile formulate de sindicate "cu totul exagerate". Seful institutiei recunoaste ca salariile sunt mici deocamdata, dar crede ca un loc de munc