Ramasi fara nici unul din cei doi vicepresedinti in numai zece zile, consilierii judeteni sibieni vor avea de votat, astazi, noile nume care sa stea de-a stanga si de-a dreapta presedintelui institutiei, Martin Bottesch. Constatin Morar (PSD), vicepresedintele CJ Sibiu, demis de prefectul Ion Ariton pe motiv de incompatibilitate, sustine ca sedinta de astazi are pe ordinea de zi proiecte ilegale.
El a afirmat ca cei 33 de consilieri nu pot vota proiectul cu numarul doi, ce prevede vacantarea postului pe care l-a ocupat pana la ordinul de demitere dat de reprezentantul Guvernului in teritoriu.
"Si eu am ramas surprins de convocarea facuta de pentru sedinta extraordinara a CJ. Din moment ce eu am atacat in Justitie ordinul dat de prefect, trebuie asteptat pana Justitia isi va spune cuvantul. Este ilegal sa se discute, in aceste conditii, vacantarea postului", a mai spus Morar.
Liderul filialei PSD, Ioan Cindrea, sustine ca intreaga sedinta este ilegala. "In vederea intrunirii consilierilor am pregatit scrisori adresate presedintelui CJ si alesilor, in care le expunem de ce nu trebuie sa accepte ordinea de zi propusa. Daca o vor face, atunci vor fi partasi la ilegalitatea prefectului.
Cineva a declansat o criza in administratia locala, cineva vrea sa destabilizeze acest judet sau o face din inconstienta. Eu sunt convins ca toti consilierii judeteni se vor gandi la repercusiuni, inainte de a admite sau nu punctul doi de pe ordinea de zi", a declarat Cindrea.
"In temeiul Legii 554/2004, domnul vicepresedinte Constatin Morar a formulat cererea de suspendare a executarii ordinului. Instanta a fixat termen de judecata pentru data de 7 iunie, insa Prefectura Sibiu nu s-a prezentat invocand necesitatea apararii intereselor de catre alte persoane decat compartiment