Compania HP si partenerul sau Linux in Romania, Omnilogic, au organizat recent editia 2005 a evenimentuluiHP - Linux Roadshow, un eveniment menit sa informeze clientii si partenerii companiilor despre beneficiile aduse de tehnologiile non-proprietare. Directorii celor doua companii, Radu Enache si Gabriel Marin, au subliniat eforturile pe care le depun pentru a implementa aceste solutii, vizand in special domeniile bancar, financiar si al educatiei, anticipand ca este posibil ca primele succese notabile sa fie obtinute in acest fel in Administratia publica. De cealalta parte, oficialii Microsoft au publicat un nou studiu, care demonstreaza ca solutiile Windows raman in continuare mult mai ieftine decat cele open-source in ce priveste remedierea problemelor de securitate.
Disponibilitate inalta, securitate, flexibilitate asigurata de standardele industriei, adaptabilitate la cerintele clientilor.
Acestea sunt avantajele-cheie ale Linux asupra carora au insistat reprezentantii HP si Omnilogic pe durata evenimentului dedicat Roadshow-ului Linux, si pe care cele doua companii ar dori sa le implementeze cu precadere in sectoarele financiar, bancar, educational si Administratiei publice.
"Speram ca in acest an sa obtinem o cifra de afaceri pe solutiile Linux, de cateva milioane de dolari, ceea ce ar reprezenta un lucru cu adevarat important, in opinia noastra. Spunem acest lucru mai ales pentru ca adoptarea platformelor open-source va avea ca efect secundar o stopare a plecarii creierelor din Romania, putand fixa astfel locuri de munca in industrie. Speram sa fim capabili sa anuntam in acest fel primele succese majore Linux in domeniul Administratiei publice", a declarat Gabriel Marin.
Elementele-cheie ale evenimentului au fost noul server HP BladeSystem si BigTux, care permite Linux sa scaleze pana la 64 de procesoare pe un server HP Superdome. @N