Actiunile companiei Bechtel, de genul celei de a retrage muncitorii si de a crea o stare de tensiune sociala, nu sunt cele mai potrivite solutii in cazul autostrazii Brasov - Bors, a declarat, ieri, la Palatul Victoria, premierul Calin Popescu Tariceanu.
"Nu sunt suparat pe nici o firma, sunt suparat atunci cand se fac presiuni asupra Guvernului pentru a lua anumite decizii. Noi am anuntat demult ca vom mentine un anumit ritm de lucrari si in ceea ce priveste autostrada Bechtel si nu cred ca actiuni de genul celei de a retrage muncitorii si de a crea o stare de tensiune sociala sunt cele mai potrivite in aceasta situatie", a spus Tariceanu, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema.
Intr-o emisiune difuzata, joi seara, de postul national de televiziune, premierul Calin Popescu Tariceanu a transmis companiei Bechtel sa fie mai rezervata in a face presiuni asupra autoritatilor pentru continuarea proiectului de constructie a autostrazii Brasov - Bors, aratand ca actiunile firmei pot fi comparate cu presiuni politice.
"Ceea ce face Bechtel mie incepe sa-mi displaca, pentru ca suna a presiuni politice. Transmit, pe aceasta cale, si firmei Bechtel sa fie mai rezervata in a face astfel de presiuni.(...) Noi plecam cu bunavointa, credem ca este nevoie de dezvoltarea infrastructurii, dar sistemul acesta care se practica, cu anunturi prin presa si cu tot felul de amenintari, mie nu-mi place deloc", a afirmat Tariceanu.
El a precizat ca reprezentantilor companiei li s-a transmis, in urma unei intalniri de marti seara cu membrii Partidului National Liberal, ca Executivul va aloca in acest an suma de 213 milioane dolari, din care 80 milioane dolari reprezinta cheltuielile nedecontate pentru lucrarile efectuate anul trecut.
Tariceanu a amintit ca Romania nu este o tara suficient de bogata pentru a construi simultan doua autostrazi, respectiv coridorul