Privite la inceput ca un semn al cresterii gradului de civilizatie, toaletele ecologice au ajuns, in ultima vreme, niste incinte imunde si urit mirositoare pe care este mai bine sa le ocolesti. Putinii bucuresteni care mai au curajul sa intre, de voie, de nevoie, intr-un asemenea lacas ies dezgustati si isi promit ca a doua oara nu vor repeta experienta.
Un proiect bine inceput si prost gestionat
Privite la inceput ca un semn al cresterii gradului de civilizatie, toaletele ecologice au ajuns, in ultima vreme, niste incinte imunde si urit mirositoare pe care este mai bine sa le ocolesti. Putinii bucuresteni care mai au curajul sa intre, de voie, de nevoie, intr-un asemenea lacas ies dezgustati si isi promit ca a doua oara nu vor repeta experienta. Privelistea pe care o ofera astazi toaletele ecologice ale Capitalei - sursa pentru multe boli destul de grave - este urmare atit a comportamentului unora dintre cei care le folosesc cit si a neglijentei firmelor care le au in administrare, care ar trebui sa le curete chiar si de trei ori pe zi, conform contractului.
In parcul de la piata Unirea sint in folosinta opt toalete ecologice, una mai urit mirositoare decit cealalata, murdare si fara hirtie igienica. Fiind des folosite, din cauza aglomeratiei din zona, toaletele din parc nu ofera, de cele mai multe ori, o priveliste prea placuta trecatorilor.
?Sint folositoare, dar ar trebui curatate mai des, sint purtatoare de microbi, iar noaptea nu sint luminate deloc?, a spus Alexandru Nitoiu, un bucurestean aflat prin zona. Mai mult, omul si-ar dori sa le vada si ?vopsite din cind in cind? si crede ca ?ar fi igienic sa aiba apa de spalat pe miini si sapun?. La rindul sau, Ion David spune ca, din moment ce sint curatate atit de rar, ?toaletele au devenit poluante, nu ecologice?.
Mai bine te tii
Parcul Cismigiu dispune de mai multe