Doua peisaje realizate in ulei pe carton apartinand lui Victor Brauner (1903-1966), unul cu dimensiunile de 17.5x25 cm, evaluat la pretul de pornire de 20.500 de euro, iar celalalt - 35x41cm - la pretul de 31.000 de euro vor fi puse in vanzare, maine, la o cunoscuta casa de licitatie din Capitala.
Lucrarile, nesemnate, datand din prima sa perioada de creatie, fac parte parte din fosta colectie "Harry Brauner " (fratele pictorului) , autenticitatea lor fiind confirmata de artista Lena Constante, sotia lui Harry Brauner, si de Samy Kinge, cel mai mare expert din lume in Brauner. " Aparitia unei lucrari de Brauner este o raritate pe piata noastra", afirma criticul si istoricul de arta Radu Ionescu, " mai ales intr-o perioada in care s-au perindat nenumarate falsuri. Intr-o atare situatie, istoricul lucrarii si sursa din care provine confera obiectului un plus de certitudine si importanta", adauga Radu Ionescu. Victor Brauner, principalul exponent al miscarii suprarealiste din Romania si Franta, s-a nascut la Bacau, familia sa locuind un timp la Hamburg apoi la Viena, dupa care se stabileste la Bucuresti, in 1914. Aici urmeaza Scoala de Arte Frumoase si Academia libera de pictura a lui H. Igiroseanu. Pentru inceput, a pictat la Balcic, in maniera impresionistilor, atras indeosebi de Paul Cezanne. Intre anii 1925-1935 a expus la Bucuresti si Paris, unde se stabileste definitiv in 1938. Anul 1930 marcheaza intrarea lui in grupul suprarealistilor cu care expune la Paris, New York, San Francisco, Londra, si mai tarziu in Japonia. De aceea este unul dintre putinii pictori romani cu o cota mare in strainatate.
Doua peisaje realizate in ulei pe carton apartinand lui Victor Brauner (1903-1966), unul cu dimensiunile de 17.5x25 cm, evaluat la pretul de pornire de 20.500 de euro, iar celalalt - 35x41cm - la pretul de 31.000 de euro vor fi puse in vanzare, maine, la o cu