Compuse din energii vibratorii, culorile au un efect pozitiv asupra starii de sanatate si pot deveni remedii eficiente, alaturi de tratamentele clasice.
Culorile fac parte din viata noastra. Cum ar arata ea, ca un film alb-negru? Si daca suntem inclinati sa privim cromoterapia ca pe o cucerire a vremurilor moderne, descoperirile arheologice ne contrazic. Ele dovedesc ca, deja in Egiptul antic, oamenii observasera efectele culorilor si incercau sa vindece bolile cu ajutorul lor. E drept ca abia fizica cuantica si biologia ne-au oferit primele explicatii referitoare la mecanismele fine prin care organismul uman raspunde acestor influente. Corpul nostru este un sistem aflat in vibratie neintrerupta. Intre partile lui componente apar efecte de rezonanta ce se influenteaza reciproc si se pot propaga sub forma unor reactii in lant. Nici o nota falsa, insinuata in acest "concert", nu ramane lipsita de consecinte, perturbarile intervenite in diferitele registre de vibratii ducand la imbolnaviri. Terapia cu culori, deci cu vibratii precis definite, avand anumite lungimi de unda, actioneaza ca un reglaj in sensul eliminarii blocajelor si al restabilirii ordinii, pentru a reda organismului pulsul sau ritmic. Rezultatul obtinut prin prezenta unei culori este direct proportional cu intensitatea ei, precum si cu distanta la care suntem plasati in raport cu suprafata colorata.
Spre deosebire de zgomotele din mediul ambiant, de exemplu, care ne supun unui tir viguros si nu de putine ori ne brutalizeaza chiar, semnalele cromatice au o intensitate redusa, dar in prezent s-a demonstrat medical ca tocmai caracterul lor prietenos, neagresiv, le face apte de a fi preluate si transmise in retelele celulare, devenind impulsuri cu valoare terapeutica. E de ajuns sa aruncam o privire in jur si vom vedea pretutindeni culorile in actiune, in viata noastra de fiecare zi. Cromati