Conform unui studiu englez, persoanele care au servicii prost platite si putina libertate de exprimare prezinta batai ale inimii mult mai rapide decat cele care ocupa functii care le valorifica personalitatea.
Din cauza acestor motive, oamenii se pot imbolnavi de maladii coronariene. Pentru a afla de ce oamenii care au joburi prost platite prezinta un risc crescut de a suferi boli cardiovasculare, doctorul Harry Hemingway, de la Universitatea de Medicina din Londra, si echipa sa au facut un studiu. Ei au monitorizat 2.197 de angajati ai Guvernului britanic, cu varste intre 45 si 68 de ani si care ocupa posturi de diferite niveluri, cu responsabilitati mai mici sau mai mari. Acestor persoane le-au fost inregistrate bataile inimii timp de 5 minute, au fost chestionate cu privire la obiceiurile cotidiane, locul de munca si mediul psihosocial.
CONCLUZIE. Sanatatea inimii depinde de un anumit numar de factori, precum frecventa batailor acesteia si intensitatea lor. "Inima nu trebuie sa bata cu regularitatea unui metronom: bataile unei inimi sanatoase variaza", afirma dr. Harry Hemingway.
In studiul de fata, persoanele cu servicii care nu le aduc nici o satisfactie au o frecventa cardiaca crescuta cu 3,2 batai pe minut in raport cu salariatii care ocupa posturi pe masura asteptarilor. "Arterele reactioneaza ca si cum ar sti care sunt conditiile in care isi desfasoara activitatea profesionala o persoana", explica dr. Hemingway. El crede ca si pozitia sociala poate influenta aparitia bolilor de inima. Conform unui studiu englez, persoanele care au servicii prost platite si putina libertate de exprimare prezinta batai ale inimii mult mai rapide decat cele care ocupa functii care le valorifica personalitatea.
Din cauza acestor motive, oamenii se pot imbolnavi de maladii coronariene. Pentru a afla de ce oamenii care au joburi prost platite prezinta un