Vanzarea spatiilor comerciale din municipiul Cluj-Napoca a nascut un adevarat razboi intre reprezentantii municipalitatii si patronii firmelor care risca sa ramana fara sedii.
Acum cateva luni, primarul orasului, Emil Boc, si consilierul local Alin Tise, cel care este presedintele comisiei de vanzare a acestor imobile, anuntau ca ar fi fost amenintati de oamenii de afaceri carora le-au stricat socotelile.
Numai ca si in aceasta afacere exista tot soiul de interese, ale caror miza sunt spatiile comerciale, cotate uneori la circa 4.000 de euro pe metru patrat.
Reprezentantii firmei de constructii "Dacons" din Cluj-Napoca, avocatii Claudiu Dogaru si Tiberiu Kovacs, acuza interesele obscure ale membrilor comisiei de vanzare, care ar dori sa elimine societatea din procedura care i-ar da acesteia posibilitatea sa isi cumpere sediul.
Este vorba de un spatiu comercial situat in centrul orasului, pe strada Constanta si care are o suprafata de 54,09 metri patrati.
In anul 2003, reprezentantii "Dacons" au dat in judecata Consiliul Local si au cerut instantei sa oblige municipalitatea sa le vanda sediul inchiriat pe numele administratorului, Corina Popescu. Expertiza dispusa in acest dosar arata ca valoarea imobilului este de cel putin 750 de milioane de lei.
Vanzarea spatiilor era blocata din cauza conflictului dintre fostul primar al municipiului, Gheorghe Funar, si fostii consilieri locali care isi desemnasera fiecare cate o comisie pentru comercializarea acestor obiective.
Asa ca Tribunalul Cluj a pronuntat sentinta civila cu numarul 3.612 din 2004, prin care a admis in parte cererea formulata de administratorul firmei "Dacons", Corina Popescu, si in care a stabilit pretul minim de vanzare al spatiului comercial folo