"Am demontat deja fabrica de hartie de la Petresti. Operatiunile de stramutare la Dej vor dura doua luni, iar montajul propriu-zis se va incheia in septembrie, o data cu primele probe de productie, urmand ca, din ianuarie-februarie anul viitor, noua capacitate de productie sa se integreze in cifra de afaceri a grupului.
Fabrica ne-a costat 17 miliarde de lei, iar pentru transport vom plati un milion de dolari, rezultand cheltuieli de 44 de miliarde de lei. Modernizarea halei, care se va intinde pe 400 de metri patrati, ne va costa inca 1,5 milioane de euro.
Investitia se va amortiza in 1-2 ani, rezultand un plus, la cifra de afaceri a grupului, de 800 de miliarde de lei", ne-a declarat presedintele Grupului SCR, Stefan Vuza. El a spus ca, din punctul lui de vedere, negocierile pentru fabrica de hartie s-au incheiat, celalalt investitor urmand sa preia restul de active.
"Aceasta a doua fabrica, destinata producerii de hartie creponata, nu ne intereseaza", a spus Vuza. El a precizat ca sectia de la Petresti va ajuta procesul tehnologic de la Somes Dej prin faptul ca nu va mai fi nevoie de transformarea celulozei lichide in celuloza solida.
Reamintim ca blocarea unei pompe de vehiculare a pastei de celuloza de la combinatul din Dej, a dus, la inceputul lunii iunie, la un accident de munca soldat cu sase raniti grav, dintre care unul a decedat.
Benea a parasit Dejul
Combinatul din Petresti a intrat in functiune in secolul XIX, fiind apoi distrus de un incendiu si reconstruit. In 1948 producea 7500 de tone/marfa. Contractul de privatizare s-a semnat in 24 mai 2000, atunci cand pachetul majoritar de actiuni, de 65%, a ajuns in mana Asociatiei Salariatilor Pehart.
Societatea produce hartii subtiri pe unicele masini