Neintelegerile dintre PNL si Traian Basescu au ajuns in faza terminologica. Seful statului vorbeste de "racolarea" de parlamentari, liberalii de "abilitatea" de a primi un senator sau un deputat in partid. Intr-un interviu, Traian Basescu a criticat metoda PNL de a construi o majoritate parlamentara, racolarile fiind calificate de presedinte drept "o solutie politica imorala si incorecta". In replica, liberalii spun ca fiecare partid are drepturi si obligatii care se regasesc in statut.
"Respectam opiniile presedintelui tarii, insa orice partid are obligatii si drepturi care se regasesc in propriul statut. PNL nu racoleaza parlamentari. Daca un senator sau un deputat doreste sa intre in partid, i se analizeaza activitatea si apoi se ia o decizie", a afirmat, ieri, purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu. El a precizat ca filialele au ultimul cuvant in acest caz.
"Acest atribut apartine organizatiilor teritoriale. Cei de acolo au, prin statut, abilitatea de a primi sau nu un parlamentar de la alt partid, care doreste sa intre in PNL. Daca se intelege acest lucru, bine. Daca nu, vom explica de cate ori va fi cazul", a adaugat Nicolaescu.
Nu numai declaratiile lui Traian Basescu i-au inflamat pe liberali, ci si cele ale sefului PD, Emil Boc. Faptul ca liderul democrat crede ca fuziunea cu PNL nu mai este de actualitate este pusa de liderii PNL pe seama campaniei electorale interne.
Emil Boc "bocaneste" si face astfel de declaratii intrucat se afla in campanie electorala pentru sefia PD, a comentat Nicolaescu.
Neintelegerile dintre PNL si Traian Basescu au ajuns in faza terminologica. Seful statului vorbeste de "racolarea" de parlamentari, liberalii de "abilitatea" de a primi un senator sau un deputat in partid. Intr-un interviu, Traian Basescu a criticat metoda PNL de a construi o majoritate parlamentara, racolarile fiind calificate d