"Purceii vegetali ai cartofilor au tabarat cate o suta pe ugerii scroafei pamantului cald. Cu harletul dezvelesti un cuib si-i gasesti gramaditi pe o singura tata, apucata pe intuneric de sugacii orbi ai taranei"
Tudor Arghezi "Purceii vegetali ai cartofilor au tabarat cate o suta pe ugerii scroafei pamantului cald. Cu harletul dezvelesti un cuib si-i gasesti gramaditi pe o singura tata, apucata pe intuneric de sugacii orbi ai taranei"
Tudor Arghezi
Zarva printre gospodinele din oras. Mare concurs culinar, eveniment de prestigiu in urbea de la o margine de tara. Fiecare gospodina va dori cu siguranta sa-si etaleze cunostintele in materie. Si cum domeniul este bogat si variat, surprizele nu se vor lasa asteptate. Isi vor pune desigur mintea la contributie, pentru ca bucataria, ca orice arta, cere , pe langa pricepere si efort, si multa minte. Sa inceapa intrecerea! Sala este pregatita, fetele de masa sclipesc de curatenie, vasele asteapta sa fie folosite, iar participantele, atente ca nu cumva cineva sa le fure secretele, isi aranjeaza "materialele de lucru". Undeva, intr-un colt, un grup de barbati si femei, mai sobri decat ceilalti, asteapta aparitia primelor mancaruri concurente. Ati ghicit, este vorba de membrii juriului.
Unele mai frumoase decat altele, preparatele au inceput sa apara pe mese. O data cu ele, arome care de care mai imbietoare au umplut incaperea. Dupa indelungi deliberari, vedeta zilei a fost aleasa nimeni alta decat⦠o salata de cartofi. Si nu chiar orice fel de salata. Am spionat pentru dumneavoastra, astfel incat va putem oferi reteta. Urmati cu atentie sfaturile noastre si va veti putea afla si dumneavoastra printre castigatorii altei editii.
Mai intai, luati 400 g de cartofi noi, ii curatati si ii spalati. Ii taiati rondele, apoi ii rumeniti in grasime incinsa. Alegeti o ceapa rosie frumoasa, o curatat