In partea de Nord a Bucurestiului, in urmatorii zece ani, va creste un orasel construit din temelii: 120.000 de metri patrati de birouri, 170.000 de metri patrati de centre comerciale si 3.000 de case individuale, colective sau apartamente in vile. In partea de nord a Bucurestiului, in urmatorii zece ani, va creste un orasel construit din temelii: 120.000 de metri patrati de birouri, 170.000 de metri patrati de centre comerciale si 3.000 de case individuale, colective sau apartamente in vile.
Pe 221 de hectare dintre care 50 de hectare de spatiu verde, Baneasa va reprezenta un model de dezvoltare urbana pentru Romania, dupa cum spun reprezentantii companiei care dezvolta acest proiect, Baneasa Investments. Investitia necesara se ridica la peste 1,2 miliarde de euro si este cea mai mare din domeniul imobiliar din Romania. Mai mult chiar, el reprezinta cel mai amplu proiect privat de dezvoltare urbana din Europa Centrala si de Sud-Est, dupa cum considera initiatorii lui. Conceptul urbanistic pe care se bazeaza acest proiect consta in crearea unei zone deschise, parte a capitalei, care sa integreze o zona rezidentiala, un parc de afaceri si o zona comerciala. Proiectul se va realiza in trepte, o parte din spatiile comerciale urmand a se da in utilizare chiar din primavara anului viitor. Suprafata pe care va fi construit proiectul reprezinta 1% din cea a Bucurestiului. Locatia este situata la limita nordica a sectorului 1, in perimetrul marcat de Aeroportul Baneasa, DN1, Aleea Privighetorilor si zona Iancu Nicolae.
IMAGINE DE MARCA. Proiectul reprezinta cel mai mare import de arhitectura din Romania, constructiile respectand standardele internationale de calitate si confort. Planificarea si proiectarea sa au inceput acum 5 ani, pana in prezent fiind investita suma de 20 milioane de USD. "O data cu dezvoltarea proiectului Baneasa, Bucurestiul va capata