Aperitive, sarmalute, nelipsita friptura cu mamaliguta, prajituri, sucuri si cate si mai cate bunatati pe langa care nu putem trece indiferenti oricat de mult am vrea. In fiecare zi dorim sa mancam ceva nou, mai bun, mai gustos, mai apetisant. Aperitive, sarmalute, nelipsita friptura cu mamaliguta, prajituri, sucuri si cate si mai cate bunatati pe langa care nu putem trece indiferenti oricat de mult am vrea. In fiecare zi dorim sa mancam ceva nou, mai bun, mai gustos, mai apetisant.
E logic, dar nu foarte practic si in nici un caz sanatos. Fie ca suntem la petrecere, la restaurant, la iarba verde sau pur si simplu acasa, cu familia si prietenii, secretul unei alimentatii echilibrate este cumpatarea. Si nu doar atat⦠Este foarte important sa cunoastem cateva lucruri despre alimentele pe care le consumam frecvent. Am dreptate, nu? Daca inca nu ati facut acest pas, haideti sa pornim la drum impreuna! Si vom incepe cu un aliment, considerat de multi marul discordiei, dintr-o poveste ce ne-a delectat de atatea ori in anii copilariei. Cu gandul la acei ani, cu siguranta ati ghicit ca este vorba despre sare, intalnita mai mult sau mai putin in bucatele noastre. Dupa cum va placeâ¦
CU SAU FARA SARE? Despre sare am putea spune ca este un aliment banal, insa trebuie sa recunoastem ca da un gust deosebit mancarurilor, avand in acelasi timp numeroase influente asupra organismului nostru. Mare atentie pentru cei ce sunt la cura de slabire! In acest caz se impune o restrictie severa a sarii, deoarece aceasta favorizeaza retinerea apei in organism, contribuind la cresterea greutatii. Astfel, noua grame de sare mentin in organism nici mai mult nici mai putin decat un litru de apa! In concluzie, nu putem nega importanta sarii pentru organism, atata timp cat suntem precauti cu cantitatea pe care o mancam.
DULCE SI PERICULOS. Si, ca sa ne simtim ceva mai bi