Piata de capital si-a continuat evolutia stearsa si in sedinta de tranzactionare de ieri, pe fondul unei valori a tranzactiilor ceva mai ridicate, si anume de 90,5 miliarde lei. Indicii bursieri au consemnat, ieri, aprecieri pe linie, insa variatia acestora a fost una redusa.
Cea mai mare crestere, de 0,72 la suta, a apartinut, ieri, indicelui BET, in timp ce indicii BET-C si BET-FI au crescut cu 0,17, respectiv 0,62 la suta. Cu toate ca toti indicatorii bursieri au inchis pe crestere fata de sedinta anterioara, per ansamblu s-au apreciat doar 16 emitenti, fata de cei 26 care au consemnat scaderi de curs. Fata de tendinta de conservare a actualelor cotatii, observabila la majoritatea emitentilor, nota discordanta face Banca Transilvania. Cotatia acestui emitent s-a apreciat cu 4,11 la suta, inchizand la pretul de 7.600 lei pe actiune, in conditiile in care rulajul total a fost de 24,4 miliarde lei. Cele mai mari cresteri de curs au apartinut, insa, societatilor Vae Apcarom si Excelent, care, pe fondul unor rulaje modeste, s-au apreciat cu 5,14, respectiv 4,55 la suta. SIF-urile s-au situat, la randul lor, in topul celor mai tranzactionate societati din sedinta de ieri. Tranzactiile cu SIF Moldova au totalizat 14,6 miliarde de lei, cele cu SIF Oltenia, 13,2 miliarde lei, iar schimburile cu titluri SIF Banat-Crisana s-au cifrat la 8,3 miliarde lei. Cea mai mare crestere din acest sector a apartinut titlurilor SIF Oltenia si SIF Banat-Crisana, ambele crescand cu 0,79 la suta. Astfel, pretul unei actiuni SIF Oltenia s-a stabilizat la 12.700 lei pe actiune, iar cel al SIF Banat Crisana, la 12.800 lei.
Apatia de la Bursa ar putea continua pana la sfarsitul lunii iulie
Alin Brendea, director de operatiuni la SSIF Prime Transaction, avertizeaza ca, daca nu vor aparea evenimente importante pe piata de capital, acest trend de apatie va continua