Deputatul independent Dan Mocanescu, unul dintre cei care considera Palatul Parlamentului un hotel de lux al celor care nu au unde sa doarma(Foto: )
Interesele locuitorilor judetului Constanta sunt reprezentate, in Parlamentul Romaniei, de un numar de 12 deputati (Gheorghe Dragomir, Stelian Dutu, Laurentiu Mironescu, Gelil Eserghep, Alexandru Mazare, Mircea Iustian, Andrian Mihei, Amet Aledin, Eduard Martin, Iusein Ibram, Corneliu Dida si Dan Mocanescu) si 4 senatori (Cristian Diaconescu, Puiu Hasotti, Dorel Onaca si Virgil Serbu).
Sau cel putin asa se presupune, ca ne reprezinta interesele. Alesii judetului nostru, ca sunt ei constanteni get-beget ori ca au sau nu habar de soarta celor pe care i-au ales, au depus, in luna decembrie a anului de gratie 2004, juramantul de credinta.
Dupa care, logic, fiecare a inceput – mai ales dintre cei care sunt la primul mandat de parlamentar – sa vada care ii este rostul, cu ce se mananca functia (de pe urma careia multi au avut de mancat nu o paine, ci mult mai multe!), ce atributii si indatoriri au… din ce comisii parlamentare fac parte, in functie – cica – de priceperea si pregatirea fiecaruia.
Asta pe de o parte. Pe de alta parte, dupa sase luni de intensa activitate parlamentara, se poate spune ca… somnul de voie in Parlament este o mostenire de prin ’89 incoace, mostenire cultivata si dusa mai departe cu sfintenie si stoicism de fostii si actualii parlamentari.
Ca judetul Constanta are probleme multe si deloc de trecut cu vederea este un aspect de care Parlamentul Romaniei, cu precadere Camera Deputatilor – pentru ca ne vom referi, in materialul de fata, la activitatea deputatilor de Constanta – nu prea s-au facut auzite.
Iar in aceste conditii,