Pentru clujeni, deja un nume cu rezonanta, din cauza "transeelor", marca absolut inregistrata SADE la Cluj, lasate peste tot prin oras. Pentru SADE, insa, acest lucru nu este deloc o problema, pentru ca, oricum, nimeni nu le mai poate rezilia contractul, fiind vorba despre fonduri ISPA.
Lucrarile efectuate de compania franceza SADE pentru modernizarea si inlocuirea sistemului de alimentare cu apa si canalizare din Cluj-Napoca vor mai paraliza orasul inca un an. Reprezentantii firmei sustin ca in prezent lucreaza in 20 de puncte din oras si ca au termen de finalizare luna iulie a anului viitor.
Pana atunci, Clujul va arata ca un mare santier, pentru ca cei de la SADE nu se grabesc deloc sa respecte termenele de pe autorizatiile de spargere, primite de la Primarie, autorizatii care prevad refacerea zonelor in decurs de cateva luni.
Contractul obtinut de SADE se ridica la peste 61 de milioane de euro si include nu numai refacerea sistemului de alimentare cu apa, ci si realizarea aductiunii de apa, de la Tarnita, pentru municipiul Cluj-Napoca. Programul include si realizarea retelei de canalizare pentru sase zone din amonte de Cluj-Napoca.
Potrivit conducerii SADE, firma franceza se va ocupa si de cei 40 de kilometri de canalizare necesari ansamblului de locuinte de la Cetatea Fetei, din comuna Floresti.
Pentru lucrarile din Cluj-Napoca, firma primeste insa 33 de milioane de euro si trebuie sa inlocuiasca reteaua invechita de canalizare si sa instaleze aproape 280 de pompe de crestere a presiunii apei pentru consumatorii din cladirile inalte.
Modalitatea in care se efectueaza lucrarile a nemultumit foarte multi clujeni care au "bombardat" in ultimele doua luni telefonul primarului cu reclamatii referitoare la firma SADE. "Avem foarte m