Editorul francez Pascal Bruckner si-a lansat zilele trecute la Institutul francez cel de-al noualea volum in Romania. ''Iubirea fata de aproapele” este povestea transformarii unui golden boy intr-un call-boy. Sebastien, diplomat de cariera, casatorit cu o femeie frumoasa si bogata, tata a trei copii minunati, isi da seama ca reusita sa sociala si amoroasa este aproape un esec. La 30 de ani, nu se simte inca implinit. O femeie stridenta il agata la o terasa si il plateste sa faca sex cu ea. E primul pas spre o viata de gigolo. Barbatul ajunge sa ia oferirea de placere drept o misiune cvasireligioasa si incearca sa convinga o femeie speciala ca prostitutia nu este o meserie ca oricare alta, ci o vocatie - cea mai inalta si cea mai abjecta.
“«Iubirea fata de aproapele» este o autobiografie imaginara”, a spus autorul. ''Ma simt extrem de apropiat de personajul principal, dar si de prietenul acestuia, Julien. M-am proiectat in Sebastien.
Mi-am imaginat cum ar fi daca… Dar cartea e o fictiune. De fapt, intotdeauna folosim experientele noastre sau din jurul nostru pentru a construi povesti”.
Imagini precum aceasta abunda in romanul care, desi foloseste un vocabular erotic impresionant, a fost mai bine primit de barbati decat de femei. Editorul francez a scos scenele cele mai scabroase, dar textul tot ii poate face pe unii, femei sau barbati, sa roseasca.
Despre aceasta noua aparitie, Bruckner spune: „Prima versiune era foarte groasa. I-am cerut editorului sa taie anumite pasaje. Cred ca sunt si asa destul de multe fragmente speciale. Am vrut ca editorul sa-mi infraneze entuziasmul erotic. Azi, in Franta, tabuurile nu mai exista in mod oficial. Cand o carte socheaza, oamenii au doua atitudini: fac scandal sau tac”.
Editorul francez Pascal Bruckner si-a lansat zilele trecute la Institutul francez cel de-al noualea volum in Romania. ''Iubirea fat