Senatul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca a facut un apel catre autoritatile locale si centrale pentru a acorda spatii adecvate pentru desfasurarea cursurilor si cazarea studentilor.
Conform biroului de presa al institutiei de invatamant superior, UBB nu mai poate sustine construirea sau achizitionarea de noi cladiri din resursele existente pentru ca banii sunt folositi in cea mai mare parte pentru plata cheltuielilor de salarizare. Un argument al senatorilor ar fi ca prin cei peste 45.000 de studenti ai universitatii se contribuie la dezvoltarea socio-economica a judetului.
Cererea a fost facuta, in conditiile in care UBB este una dintre institutiile de invatamant superior cu cele mai mari taxe din Romania, iar numarul celor care studiaza aici contra unor taxe anuale a crescut in ultima perioada. In ultimii ani, universitatea si-a construit un adevarat imperiu imobiliar.
Au fost amenajate cladirea Facultatii de Stiinte Economice si caminele din Parcul "Iuliu Hatieganu" si din campusul Gheorgheni, cel din urma inca neterminat.
De asemenea, au fost achizitionate cladirile a sapte facultati, precum si Institutul de Cercetari Experimentale si Interdisciplinare si Institutul de Iudaistica. Unul dintre aceste imobile a fost si baza celui mai mare scandal in care a fost implicat numele UBB.
Este vorba despre una dintre cele mai importante institutii de cultura, Filarmonica "Transilvania", ce a fost exilata dintr-o cladire revendicata de universitate.
Din cauza ca nu are un loc propriu, muzicienii Filarmonicii sunt nevoiti sa cante pe apucate: cand au concerte mai mici - prin biserici sau pe la Academia de Muzica din Cluj, iar cand au concerte mai mari - la Casa de Cultura a Studentilor, unde acustica este precara.