In raspunsul la o interpelare adresata ministrului Turismului de atunci, Dan Matei Agathon, in sedinta Camerei Deputatilor din 9 septembrie 2002, se mentiona ca aceasta unitate a fost preluata de Ministerul Turismului de la APAPS, pe baza Ordonantei de Urgenta 7/2001.
De altfel, in acea interpelare s-au ridicat primele semne de intrebare referitoare la privatizarea SC Hebe SA. In calitate de actionar majoritar la Hebe SA, Ministerul Turismului pune in vanzare in 2001 un numar de 176.428 de actiuni, care reprezentau 64 de procente din valoarea capitalului social.
Aceste masuri au fost luate in baza Legii nr.270/2001 privind accelerarea si finalizarea procesului de privatizare a societatilor comerciale de turism, proces care a adus multe beneficii marilor afaceristi apropiati guvernarii PSD.
Desi conducerea actuala a Hebe SA sustine ca aceasta societate a fost achizitionata prin licitatie, in aceeasi interpelare, Dan Matei Agathon afirma ca preluarea hotelului s-a facut de fapt prin "negociere directa".
Contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat in 7 noiembrie 2001 intre Ministerul Turismului si Gheorghe Simion, cetatean roman domiciliat in Bucuresti. Potrivit datelor pe care le detinem, Gheorghe Simion este actualmente actionarul majoritar al SC Hebe SA cu un pachet de actiuni de aproape 90 la suta.
Pretul pachetului majoritar de actiuni s-a situat, in momentul tranzactiei, la 25 de miliarde de lei.
Pe langa pretul hotelului, care urma sa fie platit in rate, la care se adaugau dobanzi anuale egale cu rata inflatiei plus 2 procente, cumparatorul se obliga la realizarea de investitii in valoare totala de 483.00 USD.
Investitiile prevazute cuprindeau inlocuirea instalatiilor sanitare si de incalzire, montarea