Circulatia feroviara a fost complet blocata ieri timp de patru ore, iar situatia se va repeta si astazi daca administratia si sindicatele nu vor ajunge la o intelegere pentru a opri protestele. Ieri, negocierile au esuat inca o data, astfel ca si astazi se prefigureaza o noua zi de greva.
In aceste conditii, mii de persoane se vad nevoite fie sa-si amane calatoria, fie sa se inghesuie precum sardelele in microbuzele si autocarele particulare. Particularii profita din plin de greva si cresc tarifele.
Pe langa oameni, insa, protestul incepe sa fie resimtit si de o serie de companii care se trezesc ca nu pot onora contracte sau trebuie sa-si reduca din activitate ca sa-si limiteze pierderile.
Ieri, timp de patru ore pe calea ferata nu s-a circulat aproape deloc. Situatia se poate repeta si astazi
De ieri, numarul feroviarilor aflati in greva a ajuns la 50.000. De ieri, au oprit lucrul si angajatii CFR Infrastructura, dupa ce de 13 zile, mecanicii de locomotiva si angajatii de la depourile CFR sunt in greva. Zilnic, de doua saptamani, negocierile dintre administratie si sindicate se incheie cu aceeasi concluzie: esec. Nici una dintre parti nu pare dispusa sa cedeze.
Nici una dintre parti nu pare hotarata sa cedeze. Avand in spate o hotarare judecatoreasca, mecanicii de locomotiva, intrati in greva acum 13 zile, spun ca nu vor relua lucrul decat dupa ce vor obtine raspunsuri favorabile la toate cele trei solicitari: lefuri mai mari, tichete de masa, conditii de munca mai bune.
Administratia respinge constant cererea de marire a salariilor, spunand ca nu are bani.
Dupa ce, saptamana trecuta a anuntat ca greva feroviarilor ar putea fi solutionata doar cu pretul scumpirii biletelor de tren, premierul a spus ieri la iesirea de la un seminat economic ca