Intr-un comunicat transmis Parlamentului, care dezbate in aceste zile legea Bursei, AOAR spune ca „graba cu care se promoveaza privatizarea BVB are in vedere realizarea de catre alesii ce vor fi beneficiarii acestei noi privatizari de succes a unor viitoare castiguri si mai mari, oferite de o posibila preluare a bursei de alte organizatii similare, puternice si dispuse sa plateasca sume
importante de bani pentru o astfel de tranzactie, asa cum s-a intamplat recent cu bursa din Ungaria". Potrivit AOAR, prevederile proiectului legislativ sunt incorecte si, in fapt, se doreste „sa se faca cadou unor firme private, cunoscute sub numele de societati de servicii de investitii financiare, parti ale unei proprietati publice la a carei creare nu au contribuit cu nimic".
Oamenii de afaceri mai spun in comunicat ca BVB este o institutie de maxima importanta pentru mediul de afaceri, motiv pentru care trebuie asigurata functionarea corecta, transparenta si eficienta a acesteia si dupa momentul transformarii ei din societate publica in societate privata".
In replica la suspiciunea privind graba cu care Bursa doreste sa se demutualizeze, vicepresedintele BVB, Septimiu Stoica, declara ca BVB si-a asumat niste termene de dezvoltare a pietei de capital, pentru a face fata competitiei externe, si de aceea se doreste finalizarea acestui proces cat mai repede.
El afirma ca oamenii de afaceri ar fi trebuit sa poarte o discutie cu reprezentantii Bursei inainte de a emite un comunicat public, care afecteaza imaginea institutiei.
„Este pacat ca asupra BVB sa planeze suspiciuni, intr-un moment defavorabil pentru piata, cand lichiditatea este redusa". Stoica mai declara ca Bursa nu exclude ca, dupa procesul de transformare in societate pe actiuni si impartirea capitalului social in mod egal intre brokeri, sa faca o oferta publica pen