Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA) este un serviciu platit din bani publici. Numarul mare de solicitari nu este acoperit in timp util, situatie recunoscuta chiar si de conducerea SJA Cluj. Reprezentantii acestei institutii sustin ca problema o reprezinta fondurile.
Cu un buget de subzistenta, directorul SJA Cluj, Carmen Diaconescu, a cumparat un... sistem performant de supraveghere video, a organizat licitatii pentru intretinerea liniilor telefonice si a sistemului informatic.
Medicul Horea Simu, angajat al SJA, a pus pe picioare un serviciu alternativ de salvare. Proiectul Proturg are succesul garantat, in conditiile in care ambulantele serviciului consacrat sunt suprasolicitate.
Sesizati de practicile neperformante economic ale conducerii SJA, reprezentantii Colegiului Medicilor si DSP controleaza activitatea "ambulantierilor".
Bugetul Serviciului Judetean de Ambulanta este "la limita". "Suntem acoperiti din punct de vedere financiar pentru primele trei decade ale anului, insa suntem descoperiti pe sfarsitul anului", declara sefa Serviciului de Ambulanta, dr. Carmen Diaconescu. Pe langa lipsa de fonduri pe care o acuza directoarea serviciului de ambulanta, personalul care lucreaza in sistem scade constant.
Saptamana trecuta, datele oficiale detinute de Directia de Sanatate Publica a judetului aratau ca Serviciul de Ambulanta Cluj avea 383 de angajati. "Acum lucram cu 380 de medici, asistenti si soferi. Chiar ieri au plecat trei dintre angajati", spune Carmen Diaconescu.
Ea ne-a explicat ca medicii care au demisionat au plecat in SUA, acesta fiind principalul motiv pentru care Ambulanta duce lipsa de personal. "In fiecare zi, la dispecerat se primesc, in medie, 180 de solicitari", a declarat dr. Diaconescu. Pentru Cluj-Napoca