Pentru a-i calma durerile de la genunchi, medicii italieni de la Bologna i-au facut lui Radoi infiltratii cu Depo-Medrol. Acesta e pe lista substantelor antidoping si pentru a putea fi folosit in caz exceptional trebuiau anuntate FIFA si UEFA. Radoi a facut si in 2004 infiltratii cu Depo-Medrol, dar la genunchiul drept.
El a stat atunci pe tusa intre 22 august si 30 octombrie, iar pina la finalul anului a mai jucat doar 7 meciuri. Specialistii romani in afectiuni la genunchi considera evaziv diagnosticul pus de italieni lui Radoi. Lia Lamor, specialist al laboratorului antidoping din Bucuresti, a explicat ce tip de medicament i-a fost administrat stelistului.
Rep - Doamna Lamor, la ce ajuta Depo-Medrolul?
Lia Lamor - Depinde de afectiuni. Se administreaza si injectabil. Se fac diferite tratamente.
Rep - E pe lista substantelor interzise?
Lia Lamor - Da! Contine corticoizi, care sint interzisi cu desavirsire in competitie.
Rep - Si in afara competitiei?
Lia Lamor - Atunci trebuie declarat. E o procedura mai vasta. Se intruneste o comisie si se da o scutire de uz terapeutic. Asta dupa ce medicul care se ocupa de pacient explica faptul ca medicamentul nu poate fi inlocuit cu altul.
Daca se aproba tratamentul sint anuntate apoi forurile urmatoare, cum ar fi federatii sau asociatii internationale. Abia dupa aceea se poate urma tratamentul.
Comisia de Disciplina a FRF se intruneste astazi, de la ora 11:00, pentru a treia oara in vederea analizarii cazului Radoi. Capitanul Stelei risca sa fie suspendat intre 4 si 8 etape din competitia interna in baza referatului facut de Victor Piturca.
Selectionerul sustine ca Mirel Radoi a parasit lotul, fara aprobare, inaintea meciului cu Olanda din 4 iunie, si il acuza pe jucator de indisciplina si lipsa de respect fata de echipa nationala.