Consiliul National al Audiovizualului a decis in sedinta publica de ieri ca "Jurnalul on-line" care va fi transmis in mijloacele de transport in comun are nevoie de licenta audiovizuala, conform articolului 50 din Legea audiovizualului, urmand sa trimita conducerii RATB o scrisoare in acest sens. Liviu Iane, cel care e brevetat sistemul de transmisie a programului in troleibuzele RATB, nu a reusit sa-i convinga pe membrii CNA ca nu are nevoie de licenta audiovizuala.
CNA: Degeaba-i transmisia pe Internet, daca publicul n-are telecomanda
Iane a invocat faptul ca ceea ce face el este o transmisie prin Internet si ca Romania ar fi prima tara din lume care interzice un program transmis on-line.
El s-a aratat revoltat de faptul ca trebuie sa ceara licenta, in conditiile in care mai multe lanturi de magazine transmit programe cu circuit inchis de aproape zece ani fara ca cineva sa le ceara socoteala. Ralu Filip a declarat ca reglementarea difuzarii acestui program intra in sarcina CNA, mentionand ca este vorba de un program public la care se uita toti calatorii, fie ca vor sau nu. Ralu Filip a adus in sprijinul sau textul unei decizii europene, conform careia, daca o transmisie audiovizuala are caracter public, intra sub incidenta Legii audiovizualului, indiferent de mediul prin care se realizeaza.
Acuzatii de abuz, solicitari tratate cu refuz
In timpul discutiilor, Iane a sustinut in mai multe randuri ca acest sistem de transmisie reprezinta cea mai importanta inventie din ultimii 15 ani si mai multe orase, printre care unele din Statele Unite si Israel, vor cumpara franciza.
La sfarsitul intalnirii cu membrii CNA, Iane a strigat ca nu se va opri aici si ca "acesta este un abuz al Consiliului". "Voi face si puscarie daca e nevoie sa aflu ce sta in spatele acestei decizii", a declarat Iane. Liviu Iane a decla