Luni, fostii jucatori ai Universitatii Cluj se vor prezenta la Bucuresti, pentru ca atat "studentii", cat si "cainii" incep pregatirile pentru noul sezon. Tibi si Alex au povestit cum a decurs pentru ei sezonul 2004-2005 al Diviziei A.
Tibi Balan a parasit Universitatea Cluj in vara lui ’99, clubul clujean primind din partea Rapidului suma de 100.000 de dolari.
Pana la dublul transfer al lui Razvan Cocis si George Florescu, la Sheriff Tiraspol, pentru care formatia moldoveana a achitat suma de 450.000 de dolari, dupa unele surse chiar 500.000 de dolari, vanzarea lui Balan a reprezentat cea mai profitabila tranzactie a clubului clujean.
Pentru Alexandru Pacurar, cedat la Dinamo impreuna cu Sergiu Costea, negot perfectat in 2001, "U" a primit 80.000 de dolari, insa jucatorii au fost imprumutati la formatia clujeana inca trei sezoane. Despartirea de Cluj, de o formatie fara pretentii si chinuita in permanenta de scandaluri interne, a reprezentat pentru Tibi si Alex intrarea in lumea mare a fotbalului.
Cei doi jucatori spun ca, pentru ardeleni, Bucurestiul este un iad si ca le-a trebuit mai bine de un an sa se acomodeze cu stilul de viata de acolo. Unicul lor aliat a fost valoarea, pentru ca altfel colegii de echipa nu i-ar fi acceptat.
Norocul fiecaruia au fost antrenorii
Tibi Balan a ajuns la Rapid, iar antrenorul giulestenilor in acea perioada era Mircea Lucescu. "A fost norocul meu de a-l avea ca antrenor pe Mircea Lucescu. De altfel, pana acum, in cei cinci ani de Bucuresti, am fost antrenat de nume grele ale fotbalului romanesc. I-am mai avut antrenori pe Andone, Hizo, Rednic si Iordanescu", a spus Tibi Balan.
Pentru el, Mircea Lucescu este cel mai mare antrenor, Andone face parte din scoala lui Luce