Oficiul pentru Protectia Consumatorilor a decis ca Impact trebuie sa respecte contractele semnate.
Astfel compania a fost obligata la pastrarea clauzelor initiale, dupa ce o parte din contractanti au respins ideea unei renegocieri a contractelor propusa de constructor, astfel incat valoarea caselor ar fi urmat sa fie calculata la un curs valutar diferit de cel al BNR, din cauza aprecierii leului fata de euro.
Doar 8% dintre cei 400 clienti ai societatii se mai afla in faza de negociere* Ceilalti, care au cedat in fata insistentelor societatii, vor plati in plus fata de suma prevazuta in contract* Pentru cei care nu si-au renegociat contractul se anunta zile negre* Mai mult, intr-o scrisoare adresata tuturor actionarilor, presedintele Impact incearca sa explice intr-un mod subiectiv cauzele care au determinat "criza in care se afla societate", inclusiv aducand acuzatii presei.
Reprezentantii societatii Impact, cea care a spulberat visele a sute de romani de a avea "o vila la pretul unui apartament", au recunoscut pentru "Buna ziua, ARDEAL" ca in acest an vor sa atace Clujul si ca au realizat deja un studiu de piata in acest sens.
Mai mult, ei au apreciat ca un parteneriat public-privat cu municipalitatea clujeana ar fi "cea mai eleganta solutie".
Mentionam faptul ca Impact, patronata de milionarul in dolari Dan Ioan Popp, a recurs la un siretlic pentru a-si recupera asa zisele daune provocate de apreciarea leului fata de euro, renegociind contractele cu peste 90% dintre clienti.
Ar mai fi de precizat faptul ca, in urma unui control efectuat in cursul saptamanii trecute de Oficiul Municipal pentru Protectia Consumatorului s-a stabilit ca la acele case ale caror preturi nu au fost renegociate, adica 30 la numar, sa se respecte clauzel