In primul rand, Iancu s-a folosit de statutul sau pentru a-i inlesni Universitatii Tehnice din Cluj, unde este angajat, procedura de a deveni proprietara unui teren public. Univeristatea Tehnica se chinuie, de zeci de ani, sa obtina titlul de proprietate pentru un teren situat pe strada Ceahlau, ce apartine Consiliului Local.
Pana in prezent, municipalitatea nu a dorit sa instraineze terenul, dar a permis Univeristatii Tehnice sa se foloseasca de el. Institutia de invatamant a inchiriat cele doua imobile de pe acest teren unor societati comerciale. Anual, aceasta incaseaza peste 8.000 de euro numai din chiria imobilelor.
Oameni din Primarie spun ca, pe acel teren, Iancu vrea imobile de locuit. Chiriasii nu vor sa-si paraseasca insa sediile, pentru ca legea le permite si lor sa devina proprietari. Astfel, Iancu a inventat un plan ingenios, care ii va garanta un succes financiar deloc de neglijat.
Actualul sef al Directiei de Urbanism, Adrian Iancu, caruia i se mai spune si "arhitectul sef al orasului", nu inceteaza sa ne surprinda. Pe langa faptul ca ocupa ilegal un post, fara sa fi participat la un concurs in prealabil, "specialistul" Iancu continua sa-si faca de cap, calcand in picioare cele mai elementare norme profesionale.
Asa se face ca, in "sprijinul" catorva prieteni de la Universitatea Tehnica, la care este el insusi angajat, Iancu abuzeaza cu cinism de puterea cu care a fost investit. Interesant este faptul ca institutia de invatamant pe care se grabeste s-o protejeze Iancu nu este decat un paravan care ascunde de fapt afacerile sale personale.
Pe strada Ceahlau, in apropierea Gradinii Botanice, exista un teren de circa 500 mp, la numarul 72-74, care apartine, cu numar topo, Consiliului Local. Valoarea de piata estimata a terenului depaseste un