Oborul de la Slobozia a ramas acelasi de cand truditorii gliei din aceasta parte a Baraganului erau clacasi, si duminica o lasase Dumnezeu zi libera si pentru cei saraci. Cand am ajuns in targ, cum i Oborul de la Slobozia a ramas acelasi de cand truditorii gliei din aceasta parte a Baraganului erau clacasi, si duminica o lasase Dumnezeu zi libera si pentru cei saraci. Cand am ajuns in targ, cum i se mai spune oborului, soarele isi itise cam trei sferturi din tipsia rosie, pe care se face coliva, sa manance amaratii si sa spuna bogdaproste, pentru cei de au murit la timp de razboi si vremuri nedrepte. Se pregateau gratarele frecate cu perii de sarma si cu seu de oaie, iar fumul se ridica ceata mirositoare sa-ti lase gura apa. In obor, lumea dupa lume, venita din trei judete, cu gand unii sa vanda, altii sa cumpere. Grau si porumb cat sa incarci vagoane. Mai erau floarea-soarelui, orz si ovaz, mazare si soia, malai si uruiala, iar porci, de la cei abia intarcati si pana la cei buni de taiat, o multime. Purceii, la mare pret, erau vanduti de rromi, tigani, cum li se spune in obor, care-i tineau de picioarele din spate sa para cat mai lungi si sa le ia ochii fraierilor. Dubla de porumb a ajuns de rasul lumii, de la 30.000 la 40.000 lei, iar graul 60.000 lei. Dar nu se vindeau. Mazarea si soia - 80.000 lei banita, iar ovazul si orzul - 65.000 lei dubla. Trei camioane venite din Valcea se incarcau pe banda rulanta la pret de batjocura (30.000 lei dubla) si simteai taranii plangand din suflet, fara lacrimi, iar pe samsari franandu-si bucuria ca si-au gasit prostii. Puii de-o zi - 15.000 lei, cei zburati (400-500 gr) - 50.000 lei. Curcanii de 6-7 kg intre 400.000 si o jumatate de milion de lei, iar gastele 200.000 lei. Mai erau rate si gaini, dar cine oferea mai mult de 100.000 lei/bucata era injurat ca strica pretul. Gaseai ce vrei, de la cherestea, cu patru milioane jumate